• Onafhankelijke vergelijker We vergelijken alle aanbieders
  • Alleen ABTO-aanbieders Altijd zekerheid & kwaliteit
  • Vind de laagste prijs Met onze handige vergelijker
HomeVakantie Andalusië
Aanbiedingen
Verzorging
Aantal sterren
Afstand tot het strand
Kenmerken
Afstand tot het centrum

Vakantie Andalusië 2019

x
Vakantie Andalusië 2019
Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Door haar aangename klimaat en schitterende kuststroken is het district een geliefde toeristische bestemming. Aan de Costa del Sol en de Costa de Luz zijn talloze pittoreske badplaatsjes gevestigd. Daarnaast ligt hier het overbekende Torremolinos. De hoofdstad Sevilla en haar omgeving beginnen steeds meer in trek te raken voor een steden- of golftrip. Als u besluit tot een vakantie in Andalusië in 2019 heeft u nog altijd keuze uit talloze kleine en grotere plaatsen in het binnenland of aan de kust; de karakteristieke regio is namelijk twee maal zo groot als Nederland!

Over Andalusië

Andalusië is een autonome regio in het meest zuidelijke deel van Spanje. Het district heeft een inwonersaantal van ongeveer 8,5 miljoen en is daarmee de grootste Spaanse ‘provincie’. Met een oppervlakte van 87 duizend vierkante kilometer is het de tweede grootste regio van het land. Ter vergelijking: ons land is ongeveer half zo groot.

Waterparken

Andalusië beschikt over dertien waterparken. Met name de parken in de toeristische regio Malaga staan hoog aangeschreven. Zo ligt hier het bekende Aqualand Torremolinos. Een spectaculair familiepark op zo'n tien minuten buiten het centrum van de stad. Haar 22 meter hoge 'Kamikaze' glijbaan is de hoogste van Europa. Tevens vindt u in deze regio het 45.000 m2 grote Mario Park in Roquetes de Mar. Een bijzondere attractie hier is de 86 meter lange, volledig donkere 'Black Hole'.

Cultuur

Het veel bekritiseerde stierenvechten is een van de tradities van de provincie. In Sevilla en Cordoba staan stierenvechtarena’s met landelijke bekendheid. Een minder omstreden traditie is de flamencomuziek en de bijkomende dans. Dit is een sterk ritmisch muziekgenre waarin beoefenaars uitbundig gekleed zijn; een ware beleving. Op culinair gebied staat het Andalusië bekend om haar heerlijke sherry’s. Deze nuttigt u in een van de heerlijke tapasbarretjes.

Klimaat

Het voor- en najaar worden over het algemeen gezien als het meest aantrekkelijke vakantieseizoen in de regio. In deze periode heerst er een aangename maximumtemperatuur van 22-27 graden en schijnt de zon gemiddeld een uur of acht per dag. In het absolute hoogseizoen moet u hittebestendig zijn. De gemiddelde maximumtemperaturen lopen dan op tot 36 a 37 graden in het binnenland. Aan de kust is het snel een graadje of vijf koeler.

Meer over Andalusië >

Vergelijk 2 vakanties in Andalusië

Gebruik de filters in de linkerkolom om uw zoekopdracht te specificeren


RIU Chiclana


Spanje • Andalusië
  • Drankjes in de discotheek
  • WiFi
  • All Inclusive
  • Entertainment
Vind hier de voordeligste aanbieder!
Vergelijk Vergelijk reisaanbieder Vergelijk reisaanbieder
2 aanbieders

Colina Del Paraiso


Spanje • Andalusië
  • WiFi
  • Fitness
  • Minigolf
  • Speelhal
Geen aanbieders
Vergelijk
0 aanbieders

Vakatoo.be
Spui 10
1012WZ Amsterdam

De Vakantiezoeker B.V.
KvK: 53784650
Btw: NL851016649B01